Att arbeta som förläggare där akademin och näringsliv möts passar mig väldigt bra.
Mareike, du jobbar som förläggare inom juridik och kriminologi. Vilka är de mest givande aspekterna av rollen som förläggare?
Förläggararbetet är otroligt mångsidigt. Ingen dag är den andra lik. Från att idén till en bok kläcks och börjar ta form, blir ett manus och sedan en färdig bok som ska marknadsföras är en fascinerande process. Det är en spännande och givande utmaning att få hålla i alla trådar.
Varför valde du att ta steget från den akademiska forskningsmiljön till att börja arbeta som förläggare?
Även om jag gillade forskningsvärlden saknade jag att vara del av ett större sammanhang och att jobba i ett team. Att arbeta som förläggare där akademin och näringsliv möts passar mig väldigt bra.
Varför föll valet på Studentlitteratur som arbetsgivare?
Studentlitteratur utlyste en tjänst som juridikförläggare när jag befann mig i slutskedet av mitt avhandlingsarbete. Jag känner att jag drog en riktig vinstlott. Studentlitteratur är ett familjeföretag som är väldigt mån om sina anställda. Mitt intryck är att företaget är välskött med bra värderingar och professionell personal. Det råder en trevlig stämning med många trevliga och spännande personer.
Familjeföretaget med äkta familjekänsla
Historien om Studentlitteratur börjar på 60-talet när Bertil Bratt och hans kamrater på Studentkåren i Lund tröttnade på bristen på bra, relevant kurslitteratur och började trycka upp egna stenciler. Mer än 60 år senare ägs företaget fortfarande av familjen och våra 150 medarbetare finns numera i moderna, inbjudande lokaler i Gunnesbo. Vi satsar hårt på att utveckla ledarskap och medarbetarskap i en miljö där samarbete och hjälpsamhet står i centrum.
Följ med oss på kunskapsresan
-
Korta beslutsvägar
-
Ledarskap som ger frihet och ansvar
-
Långsiktighet och stabilitet
-
En samarbetsinriktad kultur och engagerade kollegor