facebook tracking
Några av våra team

Förläggare

Connect
​Mareike berättar om jobbet som förläggare

"Att arbeta som förläggare där akademin och näringsliv möts passar mig väldigt bra."

 

Mareike, du jobbar som förläggare inom juridik och kriminologi. Vilka är de mest givande aspekterna av rollen som förläggare?

Förläggararbetet är otroligt mångsidigt. Ingen dag är den andra lik. Från att idén till en bok kläcks och börjar ta form, blir ett manus och sedan en färdig bok som ska marknadsföras är en fascinerande process. Det är en spännande och givande utmaning att få hålla i alla trådar.  

Varför valde du att ta steget från den akademiska forskningsmiljön till att börja arbeta som förläggare?

Även om jag gillade forskningsvärlden saknade jag att vara del av ett större sammanhang och att jobba i ett team. Att arbeta som förläggare där akademin och näringsliv möts passar mig väldigt bra.

Varför föll valet på Studentlitteratur som arbetsgivare?

Studentlitteratur utlyste en tjänst som juridikförläggare när jag befann mig i slutskedet av mitt avhandlingsarbete. Jag känner att jag drog en riktig vinstlott. Studentlitteratur är ett familjeföretag som är väldigt mån om sina anställda. Mitt intryck är att företaget är välskött med bra värderingar och professionell personal. Det råder en trevlig stämning med många trevliga och spännande personer.

Arbetsplats och kultur

Vår kompetenta och engagerade personal är ett av skälen till våra framgångar. Därför vill vi vara en arbetsplats där alla trivs och är stolta över sitt arbete. I vårt företag finns det möjligheter att växa genom att ta eget ansvar och påverka genom att delta i utvecklingsarbete. Vi satsar därför på att utveckla både ledarskap och medarbetarskap. Hos oss har du  förutsättningarna att lyckas med ditt jobb och utvecklas som person.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor