Tanken på att mitt utvecklingsarbete förser lärare och elever med bättre möjligheter för lärande gör att arbetet blir både roligt och meningsfullt.
Henric Arfwidsson, du jobbar som läromedelsutvecklare inom svenska och svenska som andraspråk. Vad innebär rollen egentligen?
Det innebär kortfattat att kartlägga lärares och elevers behov av läromedel och därefter ta fram produkter som passar dessa behov. Vi leder läromedelsprojekt, håller kontakt med författare, bedömer, bearbetar och förädlar manus och ser till att idén resulterar i en färdig bok. Därefter följer vi läromedlets marknadsföring och försäljning.
Hur skulle du beskriva Studentlitteratur som arbetsplats?
Studentlitteratur är en arbetsplats med många positiva kolleger, spännande diskussioner och roliga arbetsuppgifter. Här är både familjärt och professionellt; det finns ett stort kunnande och engagemang inom en mängd områden men ändå tid för möten, omtanke och skratt.
Vilka är dina drivkrafter i arbetet?
Jag trivs med att vara en del i förändringen och utvecklingen av den svenska skolan. Tanken på att mitt utvecklingsarbete förser lärare och elever med bättre möjligheter för lärande gör att arbetet blir både roligt och meningsfullt. Och dessutom är det en härlig känsla att få se sitt arbete resultera i färdiga produkter!
Familjeföretaget med äkta familjekänsla
Historien om Studentlitteratur börjar på 60-talet när Bertil Bratt och hans kamrater på Studentkåren i Lund tröttnade på bristen på bra, relevant kurslitteratur och började trycka upp egna stenciler. Mer än 60 år senare ägs företaget fortfarande av familjen och våra 150 medarbetare finns numera i moderna, inbjudande lokaler i Gunnesbo. Vi satsar hårt på att utveckla ledarskap och medarbetarskap i en miljö där samarbete och hjälpsamhet står i centrum.
Följ med oss på kunskapsresan
-
Korta beslutsvägar
-
Ledarskap som ger frihet och ansvar
-
Långsiktighet och stabilitet
-
En samarbetsinriktad kultur och engagerade kollegor