Jag brinner för utveckling av läromedel och den påverkan jag kan ha på barnens lärande i skolan.
Erik Tufvesson, du har gått från att vara konsult till att bli anställd som webbutvecklare och tech lead hos Studentlitteratur. Varför valde du att ta det steget?
Jag har trivts väldigt bra under de två år jag varit här som konsult. Sedan fick jag ett erbjudande om anställning och en ny roll som tech lead som jag inte kunde tacka nej till.
Hur skulle du beskriva Studentlitteratur som arbetsplats?
Det är en väldigt vänlig arbetsplats där alla tar hand om varandra. Även om det ibland är ett högt tempo går det alltid att hitta ett lugn.
Vilka är dina drivkrafter i arbetet?
Jag brinner för att hjälpa andra i deras arbete och detta får jag utlopp för som utvecklare och teknisk samordnare inom vår grupp. Både genom att kunna hjälpa mina kollegor men även våra kunder genom den mjukvara vi utvecklar. Efter att jag börjat här på Studentlitteratur har jag även upptäckt att jag brinner för utveckling av läromedel och den påverkan jag kan ha på barnens lärande i skolan.
Fler röster om jobbet som webbutvecklare:
”Min insats och mitt ansvar som utvecklare syns, jag är inte bara en i mängden”
”Man blir lyssnad på och får vara med och påverka gruppens utveckling”
Familjeföretaget med äkta familjekänsla
Historien om Studentlitteratur börjar på 60-talet när Bertil Bratt och hans kamrater på Studentkåren i Lund tröttnade på bristen på bra, relevant kurslitteratur och började trycka upp egna stenciler. Mer än 60 år senare ägs företaget fortfarande av familjen och våra 150 medarbetare finns numera i moderna, inbjudande lokaler i Gunnesbo. Vi satsar hårt på att utveckla ledarskap och medarbetarskap i en miljö där samarbete och hjälpsamhet står i centrum.
Följ med oss på kunskapsresan
-
Korta beslutsvägar
-
Ledarskap som ger frihet och ansvar
-
Långsiktighet och stabilitet
-
En samarbetsinriktad kultur och engagerade kollegor