Några av våra team

Redaktör

Connect

Jag inspireras av att försöka få till bästa möjliga samspel med författare, kollegor och externa leverantörer.

 

Emily Wigelius, du valde att arbeta som redaktör hos oss. Vad innebär det?

Som redaktör finns man med som stöd för författaren redan under skrivprocessen. Men det stora arbetet för redaktören börjar oftast när manuset är färdigskrivet och författaren och förläggaren är överens om bokens innehåll. Då överlämnas manuset till redaktören som sedan håller i projektet, i nära samarbete med förläggaren, tills boken lämnas till tryck.

I redaktörens arbete ingår att se till att manuset bearbetas språkligt och får sin grafiska form, inklusive omslag och bild- och figurinslag. En annan viktig del är att upprätta tidsplaner och att följa upp dem. Man har tät kontakt med författaren och förläggaren, men även med övriga personer inblandade i projektet, t.ex. språkgranskare, illustratörer och grafiska formgivare.

 

Hur skulle du beskriva Studentlitteratur som arbetsplats?

Studentlitteratur är en trevlig och välfungerande arbetsplats. Vi är ett starkt gäng engagerade medarbetare som gärna hjälper varandra och delar med oss av våra kunskaper.

 

Vilka är dina drivkrafter i arbetet?

Jag inspireras av att försöka få till bästa möjliga samspel med författare, kollegor och externa leverantörer. Det är roligt att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål: att få fram så bra böcker så möjligt! 

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Familjeföretaget med äkta familjekänsla

Historien om Studentlitteratur börjar på 60-talet när Bertil Bratt och hans kamrater på Studentkåren i Lund tröttnade på bristen på bra, relevant kurslitteratur och började trycka upp egna stenciler. 57 år senare ägs företaget fortfarande av familjen och våra 164 medarbetare finns numera i moderna, inbjudande lokaler i Gunnesbo. Vi satsar hårt på att utveckla ledarskap och medarbetarskap i en miljö där samarbete och hjälpsamhet står i centrum.

Följ med oss på kunskapsresan

 

Vi på Studentlitteratur växer ständigt. Vår marknadsandel blir större och utgivning bredare. Vi befinner oss på en spännande digital resa där den traditionella läroboken kompletteras med digitala verktyg för effektivare inlärning. Hos oss finns förläggare, läromedelsutvecklare, marknadsförare, digitala utvecklare och många andra yrkesroller. Vi söker ständigt fler nyfikna kunskapsresenärer som vill följa med oss. Vi erbjuder en arbetsplats präglad av:

 

  • Korta beslutsvägar

  • Ledarskap som ger frihet och ansvar

  • Långsiktighet och stabilitet

  • Konkurrenskraftiga löner och förmåner

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor